ŠKOLA U PRIRODI

Drugi segment projekta odnosi se na izgradnju hostela u Park šumi Borik koja je nastala smirivanjem pijesaka.

U Park šumi Borik u Đurđevcu nalazi se hostel sa smještajnim kapacitetima. Smještajni kapaciteti prvenstveno će biti namijenjeni školarcima i vrtićarcima koji će dolaziti u školu u prirodi. Za djecu će biti organizirane i kreativne radionice na koji će djeca kroz rad upoznati prirodne baštine Đurđevačkih pijesaka i Park šume Borik, a biti će dostupne i zabavne sportske aktivnosti. Uz smještajne kapacitete posjetitelji mogu voziti električne bicikle, šetati uređenim poučnim stazama Đurđevačkih pijesaka.

 

Hostel ima kapacitet 45 dječjih ležajeva (po jedna spavaonica za dječake i za djevojčice s krevetima na kat), a za pratitelje/učitelje/edukatore osigurat ćemo dodatnu spavaonicu s 4 ležaja. Uz spavaonice, hostel ima potpuno opremljenu blagovaonicu, multifunkcionalnu dvoranu te tri kabineta u podrumskim prostorijama koji će se koristiti za izvođenje radionica. U zgradi hostela održavat će se škola u prirodi kako bi djeca neposrednim sudjelovanjem mogla upoznati bogatstvo đurđevačke autohtone flore i faune, participirati u raznim tematskim radionicama te stjecati nova praktična znanja i vještine.

U sklopu hostela također će se nalaziti sustav za iznajmljivanje električnih bicikala te amfiteatar – prirodan ambijent za realizaciju škole na otvorenom namijenjen za učenje u prirodi, održavanje predavanja, panel diskusija i javnih tribina. Projektom će se urediti postojećih 20 postaja trim staze – obnoviti i zamijeniti stare i dotrajale sprave za vježbanje. Osim toga, duž trim staze uspostavit će se i poučna staza s 20 klupa koja će sadržavati ekološke poruke, čime će se nastaviti raditi na promociji te dodavanju sportskih i turističkih sadržaja kako bi se očuvala borova šuma.

 

Kontakt Škola u prirodi:

visit@djurdjevac.hr

091/ 620 5395

Vikend restoran u hostelu “Borik” – radno vrijeme:

pon – pet – zatvoreno

sub – ned – praznik – 12:00 – 17:00 h

Dodatno u ponudi:
mogućnost održavanja konferencija do 30 ljudi
– mogućnost održavanja dječjih rođendana, igraonica, ručkova 
– mogućnost održavanja raznih proslava i domjenaka (do 100 ljudi)
– šetnje/vožnja biciklom u prirodi – trim stazom (cca 6 km)
– vanjski amfiteatar
– mogućnost održavanja edukativno-zabavnih radionica