ŠKOLA U PRIRODI

Drugi segment projekta odnosi se na izgradnju hostela u Park šumi Borik koja je nastala smirivanjem pijesaka.

Trenutno se na zgradi hostela postavlja krovište. Još jednim multimedijalnim prostorom s nizom edukativnih sadržaja Đurđevac ovo će mjesto biti visoko na ljestvici poželjnih odredišta za školske ekskurzije. U sklopu hostela do kraja godine očekuje se uređeni smještajni kapaciteti gdje će se postojeći objekt urediti i prenamijeniti u smještajne kapacitete prvenstveno namijenjene djeci i školi u prirodi. Predviđeni završetak radova do kraja 2020. godine.

Hostel u izgradnji imat će kapacitet 45 dječjih ležajeva (po jedna spavaonica za dječake i za djevojčice s krevetima na kat), a za pratitelje/učitelje/edukatore osigurat ćemo dodatnu spavaonicu s 4 ležaja. Uz spavaonice, hostel će imati potpuno opremljenu blagovaonicu, multifunkcionalnu dvoranu te tri kabineta u podrumskim prostorijama koji će se koristiti za izvođenje radionica. U zgradi hostela održavat će se škola u prirodi kako bi djeca neposrednim sudjelovanjem mogla upoznati bogatstvo đurđevačke autohtone flore i faune, participirati u raznim tematskim radionicama te stjecati nova praktična znanja i vještine.

U sklopu hostela također će se nalaziti sustav za iznajmljivanje električnih bicikala te amfiteatar – prirodan ambijent za realizaciju škole na otvorenom namijenjen za učenje u prirodi, održavanje predavanja, panel diskusija i javnih tribina. Projektom će se urediti postojećih 20 postaja trim staze – obnoviti i zamijeniti stare i dotrajale sprave za vježbanje. Osim toga, duž trim staze uspostavit će se i poučna staza s 20 klupa koja će sadržavati ekološke poruke, čime će se nastaviti raditi na promociji te dodavanju sportskih i turističkih sadržaja kako bi se očuvala borova šuma.